Vi kan begge rigtig godt lide tærte. Muligheder er uendelige, og rigtig god til små rester. Tærtedej kan dog være lidt besværlig at arbejde med, men vi har fundet en der er rigtig nem.
Til en stor tærte.
100 g smør
100 g skyr/yoghurt/ymer e.lign
100 g rugmel
100 g hvedemej
½ tsk. salt
Det hele kommes i foodprocessoren med kniv. Fuld fart på til dejen har samlet sig.
Trykkes ud i tærteformen. Dækkes til og sættes på køl til fyldet er klar.
Til æggemassen bruges
3 æg
1½ del kaffefløde
Revet ost, så meget som man har lyst til.
Massen piskes sammen med salt, peber og revet muskatnød.
Til fyldet denne gang havde vi en rest bacon og en rest kylling. Baconen blev ristet af og kyllingen bagefter.
3 porre blev skåret i ½ – 1 cm skiver, blanceret i let saltet vand, og sat til afdrypning.
Tærtebunden forbages i 10 minutter ved 200 grader. Fyldet fordels på den forbagte tærtebunden og æggemassen hældes over.
Bages færdig ved 200 grader i ca. 20 minutter, til tærten er gylden og æggemassen er stivnet.
Serveres evt. med salt, eller anden form for grønt.
Denne gang havde vi ingen surmælksprodukt til dejen, men noget neutral smøreost. Det fungerer også fint.
Leave a Reply