Frankfurter

Det kan virke lidt uoverskueligt at gå i gang med selv at tilberede pølser. Men er man først kommet igang vender man aldrig tilbage.

Alt udstyr til pølsefremstilling kan f.eks. købes hos https://www.danishoutdoor.dk/

Vi startede med at købe en færdig krydderi blanding, vi bruger den stadig engang imellem. På pakken står desuden hvordan fremgangs måden er. Så det er bare at starte fra en ende.

Til en pæn stor portion pølser bruger vi.

1 kg hakket oksekød ca. 22%

300 g hakket flæske kød

800 g fedt hakket flæske kød, evt. snitter

8 dl isvand

35 g salt, evt. halv nitritsalt

280 g frankfurterblanding

Oksekødet, halvdelen af isvandet og krydderiblandingen køres til en bindefars. Dvs. at det hele køres hurtigt på foodprocessoren med kniv, til farsen er helt ensartet og meget finthakket. Kan gøres af flere omgange. Bindefarsen blandes med de resterende ingredienser.

poelser-1Farsen stoppes i svinetarme

010

Afdrejes i passende størelser.

014

Hænges på stokke uden de berører hinanden.

Pølserne tørres ved 65 – 70 grader til de er helt tørre. det tager 15 – 20 minutter.

poelser-2

Pølserne røges ved 65 – 70 grader i 1 time.

poelser-3

Herefter koges pølserne i 10 minutter ved 80 grader. (Detter er for at dræbe evt. bakterier).

poelser-4

Pølserne tørres ved egen varme og er klar til at pakkes.

031

De kan også grilles og spises.

Prøv det selv. Hjemmelavede pølser er bare bedre. Når man er kommet godt igang med krydderiblandingen, kan den smages til med hvidløg, chili og andre krydderier. Man kan også lave sin helt egen krydderiblanding.

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*