Tarteletter

p1050676

Vi var så heldige at få to suppehøns, af vores æggeleverandør.

hoens-1

Og så er det jo bare at komme igang med plukkeriet.

p1050739

Efter plukning, rensning og kogning, ender vi ud med noget super lækker og mørt hønsekød.

hoens-2

Istedet for almindelige små tarteletter bagte vi to store af butterdej. Pladen til bunden rulles lidt ud. Derefter skæres den til så den passer til den ikke udrullede plade. Skær en firkant ud af den ikke udrullede plade. Pensel med vand i kanten af de udrullede plade og læg rammen ovenpå. Af firkanten der er skåret ud, skæres strimler der pensles med æg og snoes. Selve tarteletterne pensles også med æg. Bages ved 200 grader i 25 minutter.

p1050762

Efterbagning skæres der rundt indvendig i tarteletten, og bunden trykkes ned så der er plads til tartelet fyld.

Til fyldet lavede vi en opbagt sauce på suppe og fløde, smagte til med salt, masser af sort peber og lidt muskat. Skar hønsekødet i mindre stykker og vendte det i saucen sammen med grønne asparges i mindre stykker.

p1050778

Fyldet kommes i og tarteletten pyntes med de snoede stænger, aparges, tomater og lidt grønt. Værsgod en tartelet pr. person som hovedret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*