Østers, friterede

Engang vi var på Århus Food Festival, havde vi en sjov oplevelse. Der var smagsprøver på østers, ved siden af os stod der en mor med en pige på ca. 8 år. Vi stod med hver vores østers med citron. Pigen spørger, med stor undren, sin mor: “Skal de spise dem?” Hvad nu hvis moren havde udstrålet, “Uhm det smager godt”, så kunne det være at pigen, også ville smage østers. Ikke dermed sagt at alle kan lide østers, men det er værd at prøve. Denne opskrift er en rigtig god begynder østers.

Åben alle østers. Sørg for der ikke er nogen skaldele tilbage på selve østers. Læg alle østers på et stykke køkkenrulle.

Vend østers i mel, æg og til sidst i panko rasp.

Friteres i olie ved middel varme så østers ikke bliver for mørke.

Serveres med en god hjemmerørt mayonnaise, evt. østersmayonnaise, eller som her en sauce tatare. Hvis østers skal serveres i skallerne, skal disse først koges ½ time.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*