Forårsruller

Det er jo ingen hemmelighed, at vi er vilde med at rejse til Thailand. De første 2 gange vi var afsted spiste Susanne faktisk ikke forårsruller. Men forårsrullerne i Thailand, kan på ingen måde sammenlignes, med dem man kan købe fra frost her hjemme. Derfor er vi gået igang med at lave forårsruller selv, og det er faktisk ikke så svært, når først teknikken er på plads.

Start med at gøre alt til fyldet parat.

Her er det spidskål, porre, bønnespirer, gulerødder og forårsløg. Forårsruller er faktisk god måde, til at få tømt grøntsagsskuffen, stort set alle grøntsager kan bruges. Snit alle grønsager i fine stykker. Start med at svitse de grønsager, der skal have længst tid, vi bruger en wok. Når alle grønsager er svitset, smages de til med soya og fiskesauce. Lad fyldet køle af, gerne til næste dag. Hvis fyldet er for varmt og vådt, går forårsrulledejen i stykker når de skal rulles.

Rullerne kan sagtens tilberedes kun med grøntsager, men her har vi kommet lidt ristet hakket oksekød i grøntsagerne.Vi kommer altid lidt glasnudler i rullerne, det er en thai ting. Inden nudlerne skal de overhældes med kogende vand, de står indtil de er bløde og lækre, herefter hældes vandet fra og de er klar til brug.

Her er det grøntsagerne med en hel reje.

Nu skal de rulles. Start fra den ene spids af dejen, rul omkring fyldet, fold siderne ind, rul til spidsen på den anden side dejen. Denne spids pensles med sammenpisket æg.

Læg rullerne på bagepapir med samlingen ned ad. Vigtigt med bagepapir, så rullerne ikke klistre fast.

Nu skal rullerne i friture. Her kan de forsteges, og derefter enten gemmes til senere sammen dag eller fryses. De kan selvfølgelig også laves helt færdige.

Færdig forårsrulle med oksekød.

Færdig forårsrulle med reje.

Serveres med soya, sød chili sauce og evt. en form for stærk chili. Velbekomme.

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*