Østers, grillede

I morges (lørdag) kl. 9.00 ringede det på døren. Uden for stod en ælde herre og hans søn. De havde fra fredag aften fået nogen østers tilovers. Om vi ville have dem? Det ville vi gerne, Vi har hørt om det og set vi har set det. Nu skule det prøves. Grillede østers.

Østers lægges på en varme grill, indirekte, til de begynder at åbne sig, eller vandet bobler i samlingen. Det tager ca. 6 – 9 minutter, ved en god varm grill. Ikke alle østers åbner sig, men vent ikke på dette, for så får de for meget. De er stadig meget nemmere at åbne, end når de ikke er grillet.

Som tilbehør laves en vinegrette. Denne består af lige dele hvidvin og hvidvinseddike. Som hældes over fint hakkede skalotteløg og frisk kværnet peber. Lad dressingen trække minimum 1 time.

Desuden havde vi hakkede rødløg, granatæblekerner, sprødristet chorizopølse og grillede citroner samt ristet brød.Vi er enige om, at det ikke er sidste gang vi laver grillede østers, og at det er en rigtig god begynder østers.

Endnu engang tak til den ældre herre og hans søn. De reddede vores lørdagsfrokost.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*