Bacon syltetøj

Til vores åben hus arrangement, fik et glas bacon syltetøj, med opskrift. Nu har vi prøvet syltetøjet til forskellige ting. I en burger, til en bagt kartoffel og nu i en fransk hot dog. Og det smager bare godt. Vi har fået lov til at lægge opskriften ind her på vores blog. En stor tak til Tomas Hvid.

 

600 g bacon tern

1 spsk Liquid Smoke (hvis du har det)

1 stort løg i tern

4 fed hakket hvidløg

6 cl æblecider eddike

6 cl ahorn sirup

3 spsk brun farin

1 kop stærk kaffe

1 knsp peber

Steg bacon tern på en pande. Når de begynder at få lidt farve, kan du komme Liquid Smoke på, hvis du har. Kom nu løg og hvidløg i. Når løgene bliver gennemsigtige, slukker du for panden.

Hæld bacon og løgblandingen i en tyk bundet gryde, sammen med alle de øvrige ingredienser. Sæt gryden på laveste blus, og lad syltetøjet små simre i 2 timer, uden låg.  Hver 25-30  minut hældes ½ dl vand ved, og der røres godt i gryden. Hold endelig øje med syltetøjet, så det ikke koger “tør”.

Lad syltetøjet afkøle i ca. 20 minutter, inden det blendes til en masse med god struktur.

Kommes på rengjorte glas og stilles i køleskabet, hvor det holder sig i adskillige dage.

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*