500 g rødløg
1 vaniljestang
2 dl sherryeddike
1½ dl sukker
3 laurbærblade
3 stjerneanis
Skær roden af løgene, og skær dem i tynde både. Hæld kogende vand over, og lad dem ligge i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra løgene, og kom dem i en bradepande. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, kom korn og vaniljestang i bradepanden med løg, sammen med eddike, sukker, laurbærblade og stjerneanis. Stil bradepanden over direkte varme i grillen, eller i ovnen ved 180 grader. Lad løgene simre i 20 – 30 minutter. De må gerne have lidt bid, når de er færdige. Kom løgene på skoldede glas.
Løgene kan holde sig rigtig længe i køleskabet. Vi bruger dem til hotdog, burger, på smørrebrød og som tilbehør til kødretter.
Vi siger tak til Kim Schulz for en fantastisk opskrift.
Leave a Reply