Tyrkisk fladbrød, Gözleme

Endnu en gang er vi inspireret, af vores rejser. Denne gang er det Tyrkiet.

Her ser vi den ægte vare. Et ganske simpelt køkken, nogen gode råvarer og et godt håndværk.

Dej:

3 dl lunken vand

25 g gær

1 knsp salt

1 tsk sukker

400 g mel

1/2 dl oliven olie

Bland vand, gær, sukker og salt. Lad det stå i 5 minutter, til det begynder at boble. Sigt melet i en anden skål. Bland gærblandingen i melet sasmmen med olien, og ælt godt, til dejen er glat og smedig. Del dejen i 6 – 8 stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en olie smurt plade/tallerken, og lad dem hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.  Antallet af boller er afhængig af, hvor stor en pande man har til at bage på.

Vi har i Tyrkiet købt en gas varmet bage plade.

Fyld:

Feta ost

Bredbladet persille

Hvidløg

salt, peber og chili

Persille og hvidløg hakkes, feta osten smuldres. Det hele blandes og krydres med salt, peber og chili.

Hver enkelt bolle rulles meget tyndt ud.

Overfladen på den ene side af “pandekagen” smøres med olivenolie. “Pandekagen” vendes over på panden, med den olie smurte side nedad. Noget af fyldet fordeles på den ene halvdel af “pandkagen”, den anden halvdel foldes over, og trykkes godt fast.

Brødet bages gyldent på begge sider.

Server fladbrødene varme, evt. med nogle gode oliven, samt et glas vin eller en kold øl.

Stregerne på bordet er regnskab for sejre i kryds og bolle, ikke antal spiste flad brød.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*