Kirsebærgrise

Vi kan godt lide at tage rundt og besøge unikke producenter. Lige i nærheden af,  hvor vi bor, ligger Ulbækgård og her opdrætter Morten kirsebærgrise. Vi kontaktede Morten og spurgte om vi måtte komme på besøg. Det blev til en rundvisning og en fantastisk historie på 1½ time, om Morten og hans grise. Vi kunne virkelig mærke hans store passion for arbejdet. Morten er også nomineret til årets unge landmand.

Først fik vi forklaret hvordan, grisene bliver fodret med kirsebær. Det er en helt speciel blanding af kirsebær, vand og sukker. 1 gang om ugen får de madpakke, som består af sammenpresset græs mm. Madpakken skal grisene selv pakke ud.

Derefter var vi med ude og se alle grisene.

En helt fantatisk oplevelse, uden fluer, uden lugt og ingen larm. Grisene er delt op i 3 grupper. De små, de mellemste og dem der er på vej videre. Alle 3 grupper har halm og grene til at hygge sig med, på den måde holder de selv rent i deres huse.

Hele vejen rundt en flok kælegrise med krølle på halen.

Morten fortalte, at hans nye smågrise kommer fra en lille producent, hvor de også går på friland, og når de kommer til Ulbækgård sætter han sig ned sammen med dem, så de med det samme ved at han er god nok.

Når grisene er så langt at de skal slagtes, kører Morten vognen ud på marken, så grisene kan vænne sig til den. Når grisene så går i huset, bliver vognene kørt til, og på den måde kommer de stille og roligt af sted. Transporten til slagteriet er max. 1 time. Så det er ikke stressede grise, der bliver slagtet.

Vi købte selvfølgelig også noget kød med hjem.

Nakkekoteletter, super møre og med en utrolig god smag.

Serveret med timian gulerødder og kartoffelbåde.

Kamsteg med svær.

Serveret helt traditionelt med aspargeskartofler og rødkål. Super mør og saftig og naturligvis med sprød svær. Absolut super kød.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*