Belgiske vafler

Vi har taget udgangspunkt i Mette Blomsterbergs opskrift, men rettet lidt til, så den bliver som flg.:

Korn af 1/2 vaniljestang

100 g sukker

½ tsk salt

150 g smør

3 dl sødmælk

2 dl fløde

25 g gær

500 g hvedemel

1/2 vasket citron

4 æg str. L

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.

Smelt smørret i en  gryde. Tilsæt mælk og fløde. Mælkeblandingen skal kun være fingerlunken. Rør gæren ud i blandingen.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med resten af sukkeret og melet i en stor skål.

Rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Riv det yderste af citronskallen fint og pres saften. Kom begge dele i dejen.

Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i dejen og fortsæt med at røre, til dejen har en tyk, men glat konsistens uden klumper. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager ca. 2 timer.

Kom æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i den hævede dej. Smør vaffeljernet med olie og bag de belgiske vafler, til de er gyldent brune. Vi bager vores 3 minutter på hver side, men det afhænger af vaffeljernet.

Server vaflerne med sukker og syltetøj eller is og chokolade. Hvis vaflerne  bages i stor størrelse, så er det et helt måltid.

Vaflerne kan skæres over, men det er måske ikke det pæneste. Så derfor er vi begyndt at bage dem i en mindre størrelse.

Vaflerne kan bl.a. serveres med frugt, coulis og forskellig drys.

Vaflerne kan bages i god tid, evt. fryses, og varmes  på grillen.

Her en vaffel serveret med softice, jordbær, jordbærcoulis, nødde- og chokoladedrys.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*