
Oles nye favorit is.
½ vaniljestang
1 dl æggeblommer
100 g sukker
6 dl fløde
100 g chokolade, gerne små knapper, ellers hakket.
100 g groft hakkede valnødder
100 g marcipan i små tern
100 g cocktail bær, skåret i halve
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mas vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sukker, til det er hvidt og skummende.
Pisk fløden til let skum.
Vend æggesnaps og flødeskum sammen, tilsæt fyldet, og kom hele herligheden i ismaskinen.
Hvis du ikke har en ismaskine, kan massen sættes direkte i fryseren, der skal bare røres et par gange så fyldet ikke falder til bunds.
Denne is er så smagfuld at den ikke kræver bær, sovs eller andet tilbehør. Men et godt glas dessertvin gør nu godt.
Leave a Reply