Forlænget weekend på Fanø

Lørdag tog vi chancen og kørte til Esbjerg, for at tage færgen til Fanø. Ventetiden var kun på en lille time, så vi holdt os til plan A. Plan B var en tur til Rømø, det må så vente til en anden gang.

Der er masser af plads på stranden på Fanø.

I et af de lokale supermarkeder, købte vi ind til en lækker frokost, det blev lidt sent, men værd at vente på. Laks på planke.

Efter en dejlig dag på stranden, fandt vi et fantastisk sted til overnatning lige syd for Nordby. Pladsen er egentlig beregnet til autocampere, men det er vores gamle Volvo vel også, når vi vælger at overnatte i den. Nu blev det tid til at nyde en kold sjus, en “gryderet med kartofler” og et spil tri domino.

Vores nabo på pladsen havde en bil der var ældre end vores. Et 48 år gammel folkevognsrugbrød.

Søndag morgen stod den på omelet. Hjemmefra havde Ole tilberedt en omeletblanding med æg, skinke og rød peber. Kommet hele herligheden i et syltetøjsglas og låg på. Så det var bare at hælde blandingen ud på panden. Omeletten blev serveret sammen med hjemmebagt rugbrød.

En super dejlig morgenmad, som var klar på ingen tid.

Turen gik så videre mod Sønderho. På vejen køret vi ind for at se en skovlegeplads. Her var også en kæmpe bålhytte, som vi kunne have i baghånden, hvis det skulle blive regn.

Et rigtig dejligt sted, hvor der også var en eventyrskov. Alle de udskårne træfigurer er lavet af et par fra Litauen.

Tænk at holde H.C. Andersen i hånden på Fanø.

Ikke en tur til vestkysten uden et billede af en bunker, Fanø er ingen undtagelse.

Der var ikke meget liv i Sønderho sådan en søndag formiddag, så turen gik tilbage til Nordby.

Der var faktisk heller ikke meget liv i Nordby søndag formiddag. På Fanø er der ikke åbent i døgndrift, bare fordi det er juli måned. Men masser af flotte blomster, huset her er faktisk til salg.

Frokosten blev igen indtaget på stranden, denne gang stod menuen på lammemørbrad og pølser. Hvad man ikke kan se på billederne, er at det faktisk regnede lidt, samtidig med solen skinnede. Men vi holdt ud.

Efter frokost tog vi en tur på museum. Her så vi et typisk Fanø hus. Og fik fortalt hvordan tiden omkring 1900, forgik på Fanø.

Sidst på eftermiddagen vendt vi tilbage til vores “campingplads”. Nu var solen kommet frem igen, så der var igen hygge. Aftensmaden blev til lidt tapas, det var det ikke den store sult, der plagede os.

Efter en god nattesøvn, –

Var der den smukkeste solopgang.

Morgenmaden blev til rundstykker lunet på grill.

Mandag formiddag kørte vi igen mod Sønderho.  På vejen så vi et sted hvor strå til stråtag, stod til tørre i toppe. Vi var så heldige, at der også var nogen på arbejde, og at de ville svare på nogen få spørgsmål. Stråene bliver høstet i januar/februar, herefter skal de tørre og renses, inden de bliver solgt efter vægt.

I Sønderho købte vi Fanø bolcher.

Vi handlede også fisk, ved den lokale fiskebil.

Vores sidste måltid på Fanø, kom til at bestå af fiskefrikadeller med hjemmelave remoulade, røget escular (smørfisk) og østersø rejer. Disse rejer er meget små, men de smager helt fantastisk.

Alt i alt en god og dejlig afslappende tur. Med masser af sand, også med hjem.

1 Kommentar

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*