Æblebrud

Det er så dejligt at prøve en ny opskrift, og at den så bare er super god. Sådan har vi det med de her æblebrud.

9 stk.

3 dl vand

30 g gær

60 ml solsikkeolie

1½ tsk sukker

1 tsk stødt kanel

½t tsk stødt kardemomme

1 tsk salt

100 g ølandshvedemel

400 g hvedemel

2 æbler

75 g mørk chokolade

1 æg

25 g hasselnøddeflager

Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, salt og ølandshvedemel, og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Riv æblerne på den grove side af rivejernet, og hak chokoladen groft.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten. Slå ægget ud i fordybningen og tilsæt æblerne og den hakkede chokolade.

Vend dejen godt rundt med en spatel, så æble-chokolade-fyldet fordeler sig jævnt. Fortsæt til dejen er sammenhængende, men stadig våd og lidt ujævn.

Hak dejen i 9 lige store stykker, og løft dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen kan ikke formes til pæne boller, men bliver til lækre rustikke brud. Lad dem hæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 215 grader. Drys hasselnøddeflager på æblebrudene, og bag dem i ovnen i 15 – 18 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en rist.

Spises som de er eller med smør.

Opskriften kommer fra Spis Bedre. Vi tænker allerede på variationer. Så som tørrede tranebær eller hasselnødder i selve dejen. Det må komme an på en prøve. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*