Citronsauce

Tilbage i 1994 var vi på vores første charterferie sammen. Turen gik til Lesbos i Grækenland, byen hedder Molivos. Vi boede ualmindeligt skønt. Der var 3 lejligheder med fælles gårdhave, midt i byen, blandt de lokale. Lige som vi gerne vil have det. En aften da vi var ude at spise, bestilte vi en fiskeplatte. Og hertil var der den mest vidunderlige citronsauce. Der er ikke noget hokus pokus ved saucen. Det er en almindelig opbagt sauce, som bliver smagt til med citron saft og skal. Vi giver den også lidt farve, så den får en smuk gul farve.

Her hvor saucen skal bruges til tarteletter med torsk, asparges og rejer, er der også lidt fiskefond i saucen.

Efter saucen er kogt godt igennem og smagt til med citron og her også dild, tilsættes først de friske asparges, derefter torsk og til sidst rejerne, som bare skal blive varme.

Kom citronsaucen med fyld i tarteletterne og pynt med ekstra rejer, lakse- og balsamicoperler og lidt dild. Det løfter tarteletter til et helt nyt niveau.

Dagen efter var der stadig lidt sauce med fyld tilbage, det blev brugt sammen med et stykke torsk, en frisk asparges, kogte kartofler og lidt ekstra rejer.

Det er så dejligt når man får lavet noget, man syntes er rigtig lækkert. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*