Kærnemælkshorn

Jeg (Sanne) er rigtig tit blevet skuffet når jeg har købt kærnemælkshorn, for de er ikke lige som dem min mor laver. Så her kommer (sviger)mors opskrift på rigtige kærnemælkshorn.

Dej:

500 g mel

500 g smør

1 dl kærnemælk

1 knsp salt

Remonce:

100 g smør

125 g sukker

25 g flormelis

1 vaniljestang

Pensling og drys:

1 æg

perlesukker

hakkede mandler

 

Start med at røre remoncen sammen. Dette kan med fordel gøres sagen før, så trækker vanilje smagen bedre ud i smør og sukker.

Herefter røres selve dejen sammen. Start med at smuldre mel, salt og smør sammen. Tilsæt derefter kærnemælk og saml dejen.

Del dejen i 2, og rul hver halvdel ud til 15 x 40 cm. Skær 10 trekanter ud af hver halvdel, dvs. 20 stk.

Fordel remoncen ligeligt på de 20 trekanter, og rul dem til horn.

Stil hornet på spidsen og tryk enderne sammen, så remoncen ikke løber ud under bagningen. Stil hornene koldt inden de skal bages, det er også med til at remoncen ikke løber ud.

Pensel hornene med sammenpisket æg, drys dem sukker/mandler og bag dem ved 240 grader i ca. 20 minutter.

Så er der rigtige og lækre kærnemælkshorn til eftermiddagskaffe eller the. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*