Forloren Skildpadde

Hjemmelavet forloren skildpadde er et større projekt. Men hvis man deler det ud over flere dage, er det faktisk ikke så slemt.

Vi startede med at lave frikadeller og kødboller.

Så var aftensmaden også i hus. Frikadeller med persillesauce.

Næste afdeling er fiskefrikadeller og fiskeboller. Hertil har vi brugt torsk, laks og lidt kuller. Husk altid at lave en “prøve delle”, det gælder også for kødfarsen, hvis man ikke vil smage på selve farsen. Vi fik selvfølgelig fiskefrikadeller til aften.

Så kommer vi til selve saucen og det kød den bliver kogt på.

I min gamle opskrift står der kalvebov uden ben. Denne gang blev det dog oksebov med ben, vi syntes ikke det gør den store forskel.

2 kg kalvebov uden ben

1 kraftben

4 – 5 liter vand

4 porre

4 gulerødder

½ selleri

2 persillerødder

50 g smør

salt

Sauce:

125 g mel

1½ l suppe

salt, peber

paprika

Sherry

Gør grønsagerne i stand. Læg halvdel af grønsagerne (hele) i en gryde med vand og salt. Læg kød og ben i gryden og lad det småkoge i et par timer til kødet er mørt.

Tag kødet op og lad afkøle, inden det skæres i tern på ca. 2 x 2 cm.

Si suppen. Skær resten af grønsagerne i tern. Svits dem i smør, de må gerne tage godt med farve. Det giver god smag og farve til saucen. Bland suppe og grønsager, og lad det koge en times tid. Si suppen fra grønsagerne.

Lav en opbagning af smør og mel, tilsæt suppen og lad den koge godt igennem. Smag suppen til med salt, peber og paprika. Tilsæt også lidt sherry på dette tidspunkt.

Nu tilsættes kød, frikadeller, kødboller, fiskefrikadeller og fiskeboller. Varm det hele godt igennem, vær forsigtig når der røres, både kød- og fiskeboller er lidt skrøbelige. Lige inden servering smages der til med mere sherry.

Skildpadden serveres med friske landæg og blødt købe franskbrød, her duer hjemmebagt ikke.

Velbekomme og god arbejdslyst, det er umagen værd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*