Foccacia

Vi har prøvet til flere gange, men dette foccacia brød er absolut det bedste vi har bagt.

490 g vand 20 grader

100 g gær

700 g hvedmel tipo 00

175 g olivenolie

20 g salt

Opløs gæren i vandet. Tilsæt halvdelen af melet og ælt til det er glat. Tilsæt det sidste mel og saltet. Ælt igen til det er glat.

Til sidst tilsættes olien, som også æltes ind i dejen, det tager lidt tid.

Lad dejen hæve 4 timer ved stuetemperatur. I de 4 timer foldes dejen ind over sig selv, hver halve time. Herefter kommes dejen i en skål, der er smurt med olivenolie, og sættes i køleskab, hvor den skal hæve i 20 timer.

Tænd grillen/ovnen og varm den op til 275 grader. Varm samtidig, en bagesten og den bradepande brødet skal bages i, op. Tag bradepanden ud og smør den med olivenolie.

Kom forsigtigt dejen over i, og brede den forsigtigt ud. Pynt foccaciaen med det du har lyst til, her har vi brugt salt og rosmarin. Kom lidt ekstra olivenolie over brødet.

Bag brødet på bagestenen ca. 20 minutter.

Lad brødet svale lidt i bradepanden inden det forsigtigt løftes over på en rist.

Brug brødet som tilbehør eller som sandwich.

Her med nyretapper, langtidsbagte tomater og lidt salat. Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

5 Kommentarer

  1. Goddag til Jer.
    Når brødet skal hæve i 20 timer, er 100 g gær ikke lidt meget?
    Foccaciaen ser så lækker ud. Meen det gælder også for al Jeres mad.
    Tak for at kunne se med og få gode idéer.
    Mange hilsner Hanne Kleberg Møller

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*