Blommekage

Vi kigger stadig dybt i fryseren. Nu er vi nået ned til blommerne. Hvad skal man så stille op med en gang frosne blommer, som smider al saften når de tør op. Man kan selvfølgelig lave marmelade, chutney eller ligende. Men når man nu har lyst til kage, hvad gør man så? Det kan godt være, det ikke er nyt for jer derude. Men jeg syntes jeg fik en genial idé.

Jeg hældte saften fra blommerne. Saften jævnede jeg så med kartoffelmel, så det blev temmelig tykt da det blev koldt. Herefter blandede jeg den jævnede saft, med den saft blommerne allerede havde smidt igen. Og til sidst vendte jeg selve blommerne i. Kønt er det ikke, men nu havde jeg en blomme blanding, som var klar til at komme i kagen.

Dej:

150 g smør 

150 g rørsukker 

2  æggeblommer 

250 g hvedemel 

1 tsk. bagepulver

Fyld:

600 g blommer friske eller jævnede frosne

Topping:

150 g marcipan 

2  æggehvider

100 g rørsukker

50 g mandelflager

Smør og sukker røres blødt. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Mel og bagepulver blandes, og røres i. Kom dejen i en springform (ca. 25 cm i diameter).
Dejen presses ud i bunden af formen, og op ad siderne.
Æggehviderne piskes med lidt af sukkeret, resten kommes i og de piskes helt stive. Marcipanen rives groft og blandes forsigtigt med de stiftpiskede æggehvider.
Hvis det er friske blommer skylles de, deles og udstenes, og fordeles taglagt på dejen. Mit blommefyld blev bare fordelt på dejen.
Kom marcipanfyldet over. Drys til sidst tærten med mandleflagerne. Bages ved 175 grader i 45 min. Pas endelig på, kagen ikke bliver for mørk. Mærk efter om kagen er færdigbagt inden den tages ud ovnen.

Vores kage blev til den mørke side, men ikke noget et drys florsukker ikke kunne klare.

Så er der blommekage til eftermiddagskaffe/the. Kan serveres med flødeskum eller creme fraiche, men det er absolut ikke nødvendigt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*