Paté de campagne

Vi eksperimenter i køkkenet. Gastro har bragt opskrifter på flere forskellige patéer. Dette er nu nummer 2 vi prøver.

400 g svinenakkefilet

150 g svinespæk

125 g kyllingelever

1 lille løg

1 fed hvidløg

2 kviste timian

½ dl piskefløde

1 æg

2 cl cognac

2 tsk flagesalt

3/4 tsk friskkværnet sort peber

smør til formen

1 laurbærblad

Her er der lavet 1½ portion.

Begynd dagen før. Skær nakkefilet og spæk i grove tern, og hak dem på det grove jern i en kødhakker, sammen med kyllingelever og løg, der i forvejen er pillet, og skåret i mindre stykker.

Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Skyl og aftør timian og hak fint. Hvis det er en grov timian, plukkes bladene af, og det er kun dem der bruges.

Rør hvidløg og timian i farsen, sammen med fløde og cognac, salt og peber.

Kom farsen i en smurt form og læg laurbær ovenpå.

Bag patéen i ovnen i vandbad 1 45 minutter ved 180 grader. Sænk temperaruren til 150 grader og bag færdig i 1 time.

Lad patéen køle af, og sæt den i køleskabet til dagen efter.

Vi serverede patéen med hjemmebagt landbrød og syltede agurker. Velbekomme.

Det er en rigtig god opskrift på en grund paté. Vi syntes godt den kunne tåle lidt mere spark på krydderierne.

Vi har også tænkt på at tilsætte grønne peberkorn, mere hvidløg eller oliven. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser. Når vi har afprøvet nogle varianter lægger vi flere opskrifter ind.

Vi har også lagt et lille stykke i fryseren, for at se om den er fryseegnet. Det vender vi også tilbage med.

Det stykke, der kom i fryseren, er nu spist. Både smag og konsistens var super.

God fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*