Svinebov i øl med svesker og mandler

Efter vores eksperimenter med de forskellige former for paté, havde vi lagt et lille stykke nakkesteg i fryseren. Og da det så blev så koldt, fik vi lyst til lidt “vinter” mad. Vi kom i tanke om denne ret. Den er godt nok lavet på svinebov, men nakkesteg fungerer også fint.

 

1½ kg svinebov med ben uden svær

salt

peber

50 g smør

5 skalotteløg

150 g svesker uden sten

5 dl øl, mørk ale

75 g smuttede mandler

Gnid kødet med salt og peber, og brun det godt på alle sider. Læg kødet i en stegeso eller et ovnfast fad. Pil løgene og skær dem i tynde både. Læg løg og svesker ved siden af kødet, og hæld øl over. Læg låg på fadet eller dæk det med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 2 – 2½ time ved 200 grader. Så er kødet mørt og falder let fra benet. Smag til med salt og peber. Tag kødet op og skær det i så pæne stykker som muligt. Læg kødet tilbage i saucen og tilsæt de smuttede mandler.

Serveres med kartoffelmos. Det er jo ikke en smuk ret, men det smager godt.

Og så er også rart med gode rester.

Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*