Efter vores eksperimenter med de forskellige former for paté, havde vi lagt et lille stykke nakkesteg i fryseren. Og da det så blev så koldt, fik vi lyst til lidt “vinter” mad. Vi kom i tanke om denne ret. Den er godt nok lavet på svinebov, men nakkesteg fungerer også fint.
1½ kg svinebov med ben uden svær
salt
peber
50 g smør
5 skalotteløg
150 g svesker uden sten
5 dl øl, mørk ale
75 g smuttede mandler
Gnid kødet med salt og peber, og brun det godt på alle sider. Læg kødet i en stegeso eller et ovnfast fad. Pil løgene og skær dem i tynde både. Læg løg og svesker ved siden af kødet, og hæld øl over. Læg låg på fadet eller dæk det med alufolie. Sæt fadet i ovnen i 2 – 2½ time ved 200 grader. Så er kødet mørt og falder let fra benet. Smag til med salt og peber. Tag kødet op og skær det i så pæne stykker som muligt. Læg kødet tilbage i saucen og tilsæt de smuttede mandler.
Serveres med kartoffelmos. Det er jo ikke en smuk ret, men det smager godt.
Og så er også rart med gode rester.
Velbekomme.
Leave a Reply