Banankage med rom

En kage, der ikke skal bages.

Bund:

100 g smør

225 g digestive kiks

Karamelcreme:

75 g mørk muscovadosukker

1 ds. kondenseret mælk

75 g smør

3 spsk god rom

Top:

2 store modne bananer

1,5 dl piskefløde

høvlet mørk chokolade

Kør smør og kiks til en ensartet masse. Tryk massen ud i bunden af en springform (ca. 24 cm), evt. med kageplast rundt i kanten. Sæt bunden på køl.

Kog sukker, kondenseret mælk, smør og rom sammen til en glat og cremet karamel. Alt sukker skal være smeltet. Lad karamellen svale lidt af.

Hæld karamellen i kiksebunden. Sæt kagen på køl i min. 2 timer.

Skær bananerne i skiver og fordel dem over karamellen. Pisk fløden til skum, og kom den oven på kagen. Pynt til sidst med høvlet mørk chokolade.

Nyd kagen til en god kop kaffe/the. Kagen bliver ikke ringere af at stå til dagen efter, hvis der er mere. Og som Ole siger: “En snild måde, at få lidt frugt på”. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*