Havregrynskager

Det her er nok et af de eksperimenter, der har taget længst tid, og så er det ikke engang lykkedes. Jeg ville så gerne bage havregrynskager med appelsinsmag, og de skulle stadig være super sprøde. Det er så ikke lykkedes. Derfor er jeg vendt tilbage til min mors gamle opskrift på kagerne, og tilsætter så orangesmag til chokoladen, eller bruger færdig chokolade med orangesmag. Helt almindelig chokolade duer også.

Havregrynskager:

125 g smør, stue temperatur

125 g sukker

65 g havregryn

65 g hvedemel

vanilje

Alle ingredienser æltes sammen, til en ensartet dej.

Dejen sættes på en bageplade/bagepapir med en teske. Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud ved bagning. Kagerne bages ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Hold øje med dem, for lige pludselig går det stærkt. Kagerne skal være gyldne i kanten og lyse i midten.

Herefter lægges kagerne på en bagerist.

Når kagerne er afkølet, kommes der smeltet chokolade på halvdelen, og den anden halvdel lægges ovenpå. Jeg har på forhånd “parret” kagerne, efter størrelse.

Herefter rulles kanten i smeltet chokolade.

Så er der lækre (små)kager til kaffen/theen. Meget bedre end dem man kan købe. Og de er gode både med og uden orangesmag. Velbekomme

2 Kommentarer

 1. Jeg kender godt trangen til at kombinere lækre havregrynskager med lidt appelsin. Min forlængst afdøde mor lavede en smørcreme, som blev lagt imellem to kager umiddelbart inden serveringen.

  Smørcreme:
  100 g blødt smør
  100 g flormelis
  Kornene fra 1/2 vaniljestang (du kan til nød bruge 1 tsk. vanillesukker a’la Øtkers og så en smule mindre florsukker)
  Fint revet skal fra 1 vasket appelsin

  Det var virkelig lækkert.

  • Hej Jan. Først undskyld for den sene reaktion. Vrøvl med teknikken. Det lyder virkeligt lækkert med den appelsin creme. Jeg har endnu ikke været tilfreds, med de havregrynskager med appelsin smag jeg har bagt. Så nu er de lagt på hylden, for et stykke tid.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*