Chrispy Chicken på vaffel

Nogen gange ser vi noget, som vi absolut må prøve. Denne opskrift kommer fra Go morgen, på TV2. Retten består af tre dele. Kylling, vaffel og sirupssauce.

Start dagen før retten skal spises.

8 udbenede kyllingeoverlår uden skind.

Kyllingelårene vendes i :

½ spsk hvidløgspulver

½ spsk røget paprika

½ spsk løgpulver

½ spsk chilipulver

salt og peber

½ l kærnemælk hældes over. Lad kyllingen marinere natten over.

Panering:

2 spsk hvidløgspulver

2 spsk røget paprika

2 spsk løgpulver

½ spsk chilipulver

350 g hvedemel

40 g majsstivelse

2 tsk bagepulver

salt og peber

Alle ingredienser blandes.

Tag kyllingen op af marinaden, og lad den dryppe godt af. Gem marinaden. Vend herefter kyllingen i paneringen, så i kærnemælksmarinaden og i paneringen igen.

Kyllingestykkerne friteres i smagsneutral olie. Dette gøres først når vafler og sirupssauce er tilberedt.

Vafler:

130 g majsmel

100 g hvedemel

4 tsk bagepulver

4½ dl kærnemælk

2 stk æg

100 g revet cheddar

4 spsk smeltet smør

½ dl ahornsirup

Salt og peber

Bland mel, majsmel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål piskes kernemælk, æg, smeltet smør og ahornsirup grundigt sammen. Bland den våde masse over i den tørre lidt ad gangen, så du undgår klumper. Kom til sidst revet cheddarost i.

Varm vaffeljernet op, og kom en klat smør på inden stegning. Vi var så uheldige at vores elektriske vaffeljern, var “stået af”. Og det finder man jo først ud af, når man er klar og det bare skal tændes. Heldigvis fandt vi i gemmerne, et gammelt jern som kunne bruges.

Steg nu dine vafler i cirka 5-6 minutter, til de er gyldne og lækre.

Vaflerne kan holdes varme ved 150 grader i ovnen, indtil servering.

Sirupssauce:

80 g ahornsirup

40 g smør

2 stk forårsløg

1 bdt purløg

1 stk rød chili

Salt

Kom smør og ahornsirup i en gryde, og smelt det over svag varme. Hak purløg, chili og forårsløg fint, og kom det i saucen, når smørret er smeltet. Smag til med salt. Vi tilsatte ekstra chili og limesaft, vi syntes saucen gerne må give et godt spark til retten. Desuden syntes vi at den dobbelte portion sauce, vil passe til 8 kyllingelår.

Server saucen lun på de sprøde kyllingestykker og lækre vafler.

Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*