Birria-tacos med pico de gallo

Vi vil gerne starte med at sige, at opskriften stammer fra Go´Morgen.

https://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/mexicanske-birria-tacos-med-pico-de-gallo

Det smager bare så godt, at vi er nødt til at dele opskriften med jer.

Birria sauce:

30 g ancho chili tørret (uden top og kerner)

1 tsk. guajillo chili pulver

3 stk. de arbol chili tørret (uden top og kerner)

10 g tomatpure

60 g hakket løg

5 fed hakket hvidløg

6 stk. tomater

1 tsk. sort peber

1 tsk. mexicansk oregano (kan erstattes med normal oregano)

1 tsk. korianderfrø

1 tsk. spidskommen

3 stk. laurbærblade

10 g æbleeddike

6 dl hønsefond

salt

Skær toppen af de tørrede chilier, og fjern alle kerner.

Rist chilierne i lidt olie i en gryde, ved mellem varme i 2-3 minutter. Luft gerne ud samtidig. Det kan godt give lidt hoste.

Tilsæt løg, hvidløg og alle de tørrede krydderier, og rist yderligere i 2-3 minutter ved mellem varme.

Skær tomaterne ud i mindre stykker, og tilsæt dem sammen med tomatpure.

Kom fond og æbleeddike i, og lad det småsimre 15-20 minutter, til tomaterne er møre.

Tag laurbærbladene op af gryden, de smides bare ud.

Blend tomatsaucen, til den er helt glat. Smag til med salt.

Oksekødet til fyld:

ca. 800 g osso buco

1 l birria sauce fra før

Kødfyldet.

Her bruges osso buco, men andre stykker oksekød kan også bruges. Kødet skal bare blive helt mørt, når det bliver tilberedt i birria-saucen.

Lav otte små snit otte rundt i kanten på osso bucoen. Kom lidt olie, i den gryde du vil tilberede retten i. Brun kødet af, så det får en pæn stegeskorpe.

Dæk dem helt til med birria-saucen. Hvis der ikke er nok til at dække helt, kommes lidt ekstra vand i gryden. Lad det stå og småsimre i cirka 3 timer, til kødet er mørt. Vi lod kødet køle af i gryden til dagen efter.

Tag kødet op af saucen, og træk det ud i strimler.

Sigt saucen gennem en sigte. Gem endelig det “snask” der bliver tilbage i sigten. Det kan bruges som smagsgiver i en anden kødsauce. Smag saucen til.

Pico de gallo, grov tomatsalsa:

4 stk. tomater

60 g kogte sorte bønner

30 g hakket rødløg

20 g syltet jalapenos

1 stk. rød peberfrugt

5 g frisk koriander

saften fra ½ lime

olivenolie

salt og peber

Tørrede bønner skal udblødes og koges inden brug. Kogte bønner kan fryses, så tilbered gerne flere end du skal bruge nu. Dåse bønner er klar til brug, de skal bare skyldes godt.

De resterende ingredienser hakkes/skæres i små tern på 1 x 1 centimeter. Smag til med limesaft, salt, olivenolie og sort peber.

Tilbehør:

2 stk. lime

½ bdt. hakket koriander

½ bdt. skåret i tynde skiver forårsløg

Til servering:

Kom picco de gallo i en skål.

Lun birria saucen. Lav en lille skål pr. person, med sauce, top med koriander og forårsløg.

Fyld:

Kød

150 g revet mozzarella

20 g hakket rødløg

Små majs tortilla 15 cm. i diameter

Varm en pande med olie op til mellem varm.

Dyp majstortillaerne ned i den lune sauce, derefter direkte op på panden.

Kom ost, oksekød og hakket rødløg på halvdelen af tortillaen. Vip den anden halvdel ovenpå fyldet, så det ligner en taco. Steg den, til den bliver gylden efter 2-3 minutter. Vend den om, og steg den gylden på den modsatte side.

De stegte tacos drysses med hakket forårsløg og koriander. Serveres med picco de gallo, frisk lime og lun birria sauce. Saucen bruges til at dyppe tacoen i.

Vi glemte det grønne drys, men det smagte fuldstændig fantastisk alligevel.

Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*