Løgbrød

Tit er det sådan, at når vi smager noget, så får vi bagefter idéer til, hvordan vi kan videreudvikle på smagen /opskriften. Det gjorde vi også efter vi havde bagt oste/hvidløgsbrød. Så her kommer opskriften på løgbrød.

Selve dejen er den samme som oste/hvidløgsbrød: http://detlillegrilleri.dk/?p=3019, som er beregnet til 4 brød.

Opskriften følges til man kommer til fyldet.

Fyld:

Tilbered bløde løg af 3 store løg (6-8 cm. i diameter). På billederne er der lavet dobbelt portion. Vi smagte løgene til med oksefond, worcestershire sauce, balsamico eddike, chili, salt og peber. Det kan man jo gøre som man vil. Lad løgene afkøle helt, evt. til dagen efter.

Når dejen er færdig hævet, rulles den ud til et stort rektangel. Fordel løgene på halvdelen af dejen (på den lange led). Fold derefter den anden halvdel indover.

Herefter skæres dejen i 12 strimler. Hver strimmel deles i 2, (på den lange led), 2 cm fra den foldede kant. Nu snos først de 2 dele, og derefter snos det hele til en “knude”. Det er en snasket affære.

Her har vi kommet halvdelen af dejen i pølsebrødsforme, inden de formes til knuder.

Lad brødene hæve i 1 time.

Brødene bages ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Her er brødet brugt til en hotdog. Men de er også rigtig gode til suppe og salat, eller en sandwich med ost.

Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*