Coleslaw

Coleslaw kan være meget forskellige, og ikke alle er lige gode. Vi har prøvet os frem mange gange. Nu har vi fundet vores favorit. Vi indrømmer gerne, at den er stærkt inspireret af opskriften fra Gastromand.

Til en lille portion.

1/6 af et lille rødkålshoved

1/6 af et lille hvidkålshoved

4 – 6 gullerødder

Snit de to kåltyper rimeligt fint. Skræl og skær gulerødderne i fine stave.

Marinade:

2 spsk. dijonsennep

1 dl hvidvins- eller æblecidereddike

2 tsk. salt gerne en form for urtesalt, men brug så en spsk.

2 spsk. sukker

2 tsk. stødt spidskommen

Friskkværnet peber

Bland marinade, kål og gulerødder sammen. Lad det marinere i køleskabet i min. 1 time.

Dressing:

1 del creme fraiche 18 eller 38 %, efter samvittighed

1 del mayonnaise

lidt chili efter smag

evt. mere spidskommen

salt og peber

Kom kål- og gulerodsblandingen i en sigte og lad marinaden løbe fra. Bland derefter dressing og grønsager sammen. Denne gang tilsatte vi groft hakket bredbladet persille.

Hotdog med BBQ sauce, coleslaw og bacon pyntet af med brøndkarse.

Sandwich med brisket og coleslaw.

Variationerne er utallige. Prøv med knoldselleri i stave, ren hvid- eller rødkål. Hvidkål med friske ærter og masser af dild, er også et hit her hos os. Men for alle gælder det, at de grove grønsagerne bliver mere “møre” af at ligge i marinade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*