Muslingesuppe

Vi syntes muslinger er en fantastisk spise. De kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne gang har vi lavet suppe.

Ingredienser til 2 personer, som hovedret.

1 kg blåmuslinger

1 ds kokosmælk

2,5 dl hvidvin

grønsagsbouillon

2 forårsløg, skåret i tynde skiver

2 fed hvidløg, fintskåret

½ spsk frisk ingefær, fintrevet

frisk rød chili efter smag, fintskåret

saften af lime efter smag

lidt olivenolie

frisk basilikum, skåret

salt og peber

Start med at rense muslingerne for skæg og alger. Herefter svitses hvidløg og chili i olivenolie. Kom hvidvin og grønsagsbouillon i gryden, og lad dette simre i 5-10 minutter.

Tilsæt kokosmælk, saften af lime, ingefær og halvdelen af forårsløgene. Lad nu suppen simre ved svag varme igen i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

Bringe suppen til at bulderkogen, inden muslingerne tilsættes. Læg låg på gryden. Rør et par gange i suppen, til alle muslinger er åbne.

Vend til allersidst de sidste forårsløg og basilikum i suppen.

Server straks. Velbekomme.

Vi tilsatte både mere chili, ingefær og lime, men det er jo en smagssag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*