Kylling i karry med ananas

Alternativ til boller i karry. Noget nemmere, da der ikke skal tilberedes boller først.

Opskrift til 4 personer.

2 kyllingebryst

4 spsk. karry

½ ananas

2 dl ananas juice

200 g brune champignon

1 løg

3 spsk. hvedemel

2 dl kyllingefond

2½ dl piskefløde

salt og peber

Skær kyllingebrysterne i 3-4 pæne stykker , alt efter størrelse. Kom dem i en frysepose sammen med karry, og ryst posen godt, så al kylling er dækket af karry.
Skær ananassen i mindre stykker.
Skær champignonerne i skiver. Hak også løget.
Varm olien op på en stor pande og brun kyllingestykkerne.
Læg kyllingen i et ildfast fad og drys med salt og peber. Steg ananasstykkerne på samme pande ca. 2 minutter, læg dem i fadet med kyllingen.
Svits champignon og læg dem i fadet sammen med kylling og ananas. Blande kylling, ananas og champignon mellem hinanden.
Kom lidt mere olie på panden og steg de hakkede løg. Drys karry, det sidste fra posen og evt. lidt mere, sammen med hvedemel over løgene og sørg for mel og karry er rørt godt rundt, så det sidder fast på løgene. Steg i ca. 5 minutter, under omrøring, for at melsmagen forsvinder. Tilsæt  ananasjuice og kyllingefond og rør det godt sammen.
Tilsæt fløde og bring det hele i kog, kog indtil saucen tykner. Smages til med salt og peber. Hæld derefter saucen i fadet og fordel den ud over kylling, ananas og champignon.
Sæt fadet i grillen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Her er kyllingen serveret med ris tilsat grønne ærter. Rigtig god fornøjelse.
FIF:
Drys gerne med lidt grønt efter retten har været i grillen, den er ikke så køn i sig selv.
Retten kan også lave med dåse ananas, behold da ananassen i skiver og brug saften i stedet for ananasjuice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*