Kylling med figner i tagine

Efteråret har taget sit indtog, så er det tid til simre retter.

Til 2 personer har vi brugt:

4 kyllingeunder lår med skind og ben

Rub:

½ spsk stødt ingefær

½ spsk stødt kanel

1 spsk stødt spidskommen

1 spsk stødt koriander

1 knivspids chiliflager

1 knivspids allehånde

Bland alle krydderier og gnid det godt ind i kyllingelårene. Sæt lårene på køl i min. 2 timer, gerne fra morgen til aften.

Tilberedning:

2 spsk olivenolie

1 hakket løg

2 hakkede fed hvidløg

100 g tørrede figner

lidt safran

2,5 dl kyllingefond

ristede sesamfrø

Varm din tagine op med halvdelen af olien. Brun kyllingelårene godt, og tag dem af.

Tilsæt det sidste olie, og steg løg og hvidløg klare heri. Læg kyllingelårene tilbage i taginen.

Tilsæt figner, safran og fond.

Sæt låg på og lad retten simre ca. 40 min. til lårene er møre. Hvis saucen er til den tynde side, tag lårene op og kog saucen ind uden låg, og kom lårene tilbage bagefter. Drys med ristede sesamfrø lige inden servering, kom evt. lidt grønt på også.

Til kyllingen serverede vi couscous med grønsager:

2 gulerødder

1 sød kartoffel

½ squash

1 rødpeber uden kerner

2 spsk smør

1 løg i skiver

1 spsk ras-el-hanout

1 kanelstang

1 knivspids safran

1 knivspids chiliflager

3,5 dl kyllingefond

1 spsk salt

150 g couscous

hakket frisk koriander eller persille

Skær grønsagerne i 3 cm. stykker.

Smelt smørret og steg løgene i 4-5 min. sammen med krydderierne. Tilsæt fond, safran, salt og grønsagerne, lad simre i 20-25 min.

Hæld fonden fra grønsagerne, gem den i en skål. Hold grønsagerne varme. Hæld ca. 2,5 dl af fonden over couscous, og lad trække 5-10 min. Løs couscous med en gaffel, og kom grønsagerne over. Kom det grønne drys over.

Så er der serveret. En dejlig middag, når det er mørkt og det regner udenfor. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*