Græskarboller

Græskar kan bruges til mere end græskarhoveder. Her kommer vores bud på græskarboller.

Start med græskar mosen. Skær græskarret halvt igennem, tag trevler og kerner ud med en ske. Sæt herefter græskaret i grill/ovn i ca. 45 minutter ved 175 grader. Derefter kan kødet tages ud med en ske, kasser skrællen. Rør mosen godt igennem, så den bliver ensartet.

Når mosen er afkølet, skal selve dejen tilberedes.

Til 6 mellemstore boller:

400 g mel

1 tsk salt

2 tsk Sukker

25 g gær

250 g græskarmos

Ca. 1 dl mælk

6 stk kødtråd hver på ca. 60 cm.

Til pensling:

1 æggeblomme

2 spsk mælk

Til pynt:

3 pekannødder

Rør sukker og gær ud i den stadig lune græskarmos. Bland mel og salt i en stor skål. Tilsæt græskarmosen i og bland godt med en ske.

Tilsæt gradvist mælken, måske ikke det hele, ælt ganske kort for at nå en blød, en klæbrig dej.

Drys lidt mel under og over dejen. Dæk skålen med plastfolie og et viskestykke og lad den hæve et varmt sted i ca. 2 timer (eller indtil den er dobbelt så stor).

Kom mel på bordet og hæld dejen ud. Ælt dejen ganske kort og form en stor kugle, del den i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle.

Smør kødtråden med smagsneutral olie. Nu bindes tråden om bollerne så de bliver delt i 8 dele, tråden skal ikke være for stram.

Lad bollerne hæve 45 minutter.

Bland æggeblomme og mælk og pensel bollerne inden de bages ved 190 grader i ca. 15 minutter, til bollerne er blanke og gyldne.

Lad boller køle godt af, 45 minutter, inden tråden fjernes. Først klippes tråden over i bunden, der efter i toppen, herefter trækkes de ud nede fra.

Del pekannødderne i halve på den lange led, skær et lille ridse i toppen af bollerne og stik nødden ned i bollen som stilk.

Smager rigtig godt med smør eller ost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*