Græskarbrød

Efter græskarbollerne fik vi blod på tanden, og prøvede så med græskarbrød. Brødet er en mellemting mellem brød og kage. Her kommer opskriften til 2 brød.

Til dejen:

25 g gær

2 ½ dl lunkent vand

1 dl honning

ca. 720 g hvedemel, det er afhængig af hvor våd græskar mosen er

8 spsk  hakkede græskarkerner

3 dl græskar mos

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt allehånde

1 spsk salt

olie til skålen

Til pensling:

1 æg

2 spsk vand

1 tsk salt

Græskar mosen er den samme som til græskarbollerne.

Skær græskarret halvt igennem, tag trevler og kerner ud med en ske. Sæt herefter græskaret i grill/ovn i ca. 45 minutter ved 175 grader. Derefter kan kødet tages ud med en ske, kasser skrællen. Rør mosen godt igennem, så den bliver ensartet.

I en skål, der er stor nok til at rumme al dejen, røres gæren ud i vandet, honning og 3 dl af melet tilsættes. Dæk skålen med låg eller plastfilm og lad dejen hæve et lunt sted i 20-30 minutter.

Når dejen er hævet tilsættes 6 af de 8 spsk græskarkerner, sammen med græskar mos, kanel, ingefær, allehånde, salt og resten af melet lidt efter lidt, til dejen er ensartet og smidig. Tag dejen op og form den til en kugle. Gør skålen ren og smør den med olie, læg herefter dejen tilbage i skålen, som igen dækkes med låg/plastfilm. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Opvarm ovnen til 210 grader.

Slå dejen ned og form den til to brød. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve yderligere 30 minutter

Ægget piskes sammen med vand og salt. Pensl brødene med æggeblandingen og drys resten af græskarkerner over. Bag brødene ca. 25 min. Afkøl dem på en bagerist.

Spises med smør eller ost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*