Disse rugbrød har vi bagt de sidste 30 år. Surdejen er lige så gammel, og er meget nem at have med at gøre.
2 store rugbrød
1,2 l lunken vand
300 g surdej
3 spsk salt
450 g skårne rugkerner
120 g rugmel
570 g hvedemel
Alle ingredienser røres sammen, og står tildækket på køkkenbordet 12 – 15 timer.
½ l vand
750 g rugmel
300 g hele rugkerner
Dette røres i dejen fra tidligere. I en beholder med låg kommes 300 g dej, denne drysse med salt, sættes i køleskab, og det er surdejen til næste gang. Surdejen skal stå minimum en ugen, inden den er klar til brug.
Den store portion dej fordeles i 2 rugbrødsforme. Lad brødene hæve til de når kanten af formen, det tager ca. 6 timer. Bages ved 200 grader i 1½ time.
Rugbrød vi aldrig bliver trætte af.
Hej til Jer.
Var det muligt at få Jeres opskrift på surdej ?
Jeres rugbrød ser meget lækre ud.
På forhånd tak. Mange hilsner Hanne
Hej Hanne.
Du kan bruge en hvilken som helst opskrift, på surdej til rugbrød. Når du så laver rugbrød 1 gang, kan du evt. tilsætte en lille bitte smule gær, så skulle du gerne være kørende. Surdejen holder sig fint i køleskabet op til 4 – 5 uger.
Hej Susanne.
Tusind tak for svar på surdej. Har først set det nu.
Og tak for Jeres “detlillegrilleri” det nyder jeg.
Glædelig jul og et godt nytår.