Så har vi justeret en dejlig thai ret til, en af dem der sender tankerne tilbage, til ferierne i Thailand. Jeg vil på forhånd sige, at denne opskrift hører til den mere krydrede slags, men mængden af massman curry kan justeres ned.
Portionen passer til 6 – 8 personer.
1,5 kg afpudset lammekød, her er brugt lammekølle
1 løg
225 g massaman curry pasta
½ l kyllingebouillon
4 tsk kokos sukker
4 spsk fiske sovs
4-5 laurbærblade
2 dåser kokosmælk
ca. 350 g små kartofler, skrællet
Til pynt
Hakkede peanuts
Koriander
Lime både
Brug en støbejernsgryde, hvor hele retten kan være i.
Lammekødet skæres i tern på ca. 4 x 4 cm, derefter brunes de af i gryden ved høj varme. Tag dem lidt ad gangen. Læg dem til side.
Der skrues lidt ned for varmen.
Kom løgene i gryden og lad dem stege klare og let brune i.
Nu tilsættes massaman curry, den skal ristes af sammen med løgene indtil det hele er en ensartet masse, pas på det ikke brænder på.
Kom kokossukker, fiske sovs, laurbærblade og bouillon i gryden, og lad det komme i kog. Tilsæt kokosmælk og lad det komme i kog igen.
Kom det brunede lammekød i, og hele herligheden skal simre 1 time under låg.
Kartoflerne skrælles og kommes hele i gryden, nu skal retten simre, uden låg, til kartoflerne er møre.
Retten pyntes med hakkede peanuts, koriander blade og limebåde og serveres med ris til.
En virkelig lækker ret, som bare smager himmelsk. Velbekomme.
Leave a Reply