Pæretærte

Da vi opsagde kolonihaven, flyttede vi et lille pæretræ hjem i haven.

I år er der så mange pærer på, at nogle af dem skulle bruges til en pæretærte.

Tærten er en mørdejstærte med låg, chokolade og marcipan.

Til dejen:

200 g koldt smør i tern

300 g mel

 dl sukker

½ tsk ingefær

1 tsk vaniljesukker

2 æg

2 spsk vand

Fyld:

5 friske pærer

150 hakket chokolade

150 g revet marcipan

Drys:

Mandler og perlesukker.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom de tørre ingredienser i skålen til foodprocessoren og kør det sammen med det kolde smør, til det ligner revet parmesan ost. Tilsæt æg og vand og kør indtil det samler sig som en dej. Del dejen i to. Sæt den ene del i køleskabet. Rul dejen ud, den skal være så stor at den dækker både bund og sider i et tærtefad. Læg dejen i fadet. Fordel chokolade og marcipan på tærtebunden. Stil tærtebunden på køl.
Skræl pærerne og skær dem i halve, fjern herefter kernehuset. Læg pærerne i tærtefadet, med det brede stykke ud mod kanten af fadet, og et lille rundt stykke pære inde i midten.
Tag det andet stykke dej ud af køleskabet, og rul det ud så det kan dække hele tærten. Læg dejen på som låg.
Pensel sammenføjningen med vand, og drys med perlesukker. Sæt tærten i ovnen i 15 minutter. Nu tages tærten ud og drysses med mandlerne.
Sæt tærten tilbage i ovnen og bag yderligere 15 minutter, til den er fin gylden.
Lad tærten afkøle lidt inden den spises, evt. med flødeskum eller creme fraiche. God fornøjelse.
Tips:
Pærerne skal være lidt bløde, ellers bliver de for hårde at “skære” over med en kagegaffel.
Tærten kan laves med æbler, blommer eller anden frugt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*