Oste/hvidløgsbrød

Vi husker vel alle de billige hvidløgsflutes fra fryseboksen. Her kommer opskriften på hvidløgsbrød, som smager lidt bedre.

Opskriften giver 4 stk.

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Kom resten af ingredienserne i, dog kun det halve af hvedemelet. Resten kommes i lidt efter lidt, til dejen kan æltes glat og blød. Lad den herefter hæve i 1½ time ved stuetemperatur.

Fyld:

150 gram blødt smør

3 fed finthakket hvidløg

1 god håndfuld finthakket persille

1 stk mozzarella a 125 g

100 gram feta, styrke efter smag

2 tsk salt afhængig af saltsmagen på fetaosten

Rør smør, hvidløg og persille sammen. Vi havde ingen persille, men til gengæld havde vi ramsløgssmør i fryseren. Det vigtigste er at der er farve på fyldet, det giver det bedste udseende.

Når dejen er hævet, deles den i 4 stykker, som enten rulles eller trækkes til ud til rektangler.

Kom 1/4 af smørret på dejen. Smulder derefter mozzarella og feta over og drys evt. med salt.

Rul dejen sammen om fyldet på den lange led. Skær med et pizzahjul rullen igennem på den lange led, til der er ca. 3 cm. tilbage. Sno de to dele om hinanden, lad gerne den åbne side komme frem.

Læg brødene på bagepapir. Der skal være rimelig god afstand, så brødene ikke kommer til at røre hinanden ved bagningen. Vores kom til at ligge for tæt, så bliver brødene bløde på ydersiden. Lad brødene efterhæve ca. 1 time.

Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.

Brødene er lidt bløde i bunden, men hvis de sættes på en varm plade/sten, når de skal varmes, bliver de dejlig sprøde. Bag gerne dobbelt portion, de egner sig fint til at komme i fryseren.

Her servere vi hvidløgsbrødet sammen med et grillspid med pølse, løg og peberfrugt.

Vebekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*