Dagen startede med en tur i kolonihaven. Her kom idéen til aftensmaden. Spinaten var klar til at høste.
Så var det bare at få ordnet, skyllet og tørret spinaten.
Opskriften på indbagt laks kommer fra bladet Mad og er til 4 personer.
500 g frisk spinat, plukket, skyllet og afdryppet
2 spsk smør
2 dl fløde
skal og saft fra 1 citron
400 g østershatte
2 skalotteløg
butterdej
500 g laksefilet uden skind og ben
1 sammenpisket æg til pensling.
Smelt smørret i en sauter pande, kom spinaten i og lad den falde sammen. Lad spinaten dryppe af igen. Kog fløden in til det halve, vend spinaten i, og krydr med salt, peber og citronskal. Sæt spinaten til side.
De rensede østershatte ristes på begge sider i lidt smør eller olivenolie. Vend dem med fint hakket skalotteløg, krydr med salt, peber og citronsaft.
Rul butterdejen til låget ud, så det har samme størrelse som bunden. Skær forskudte snit i lige linjer. Fordel østershattene på de 4 bunde, læg herefter laksen på og til sidst spinaten. Pensel kanten med sammenpisket æg. Læg låget hen over og tryk kanterne godt fast og skær det overskydende af, og rul kanten lidt. Vi bruger rigeligt butterdej, så der er noget at arbejde med. Hele overflade pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.
En super lækker sommermiddag.
Resterne af butterdejen bages til snacks, så er der til et glas vin mere.
Leave a Reply