Lige for tiden eksperimenterer vi med forskellige former for paté. Denne er vegetarisk.
1 stort løg eller 2 små
400 g svampe meget gerne forskellige
2 store fed hvidløg
2 håndfulde bredbladet persille
2 spsk hakket salvie
1 dl noilly prat
125 g mascapone
50 g sort trøffelpasta
salt og peber
25 g smør til at stege i
Rens svampene.
Pil løget og skær det i grove tern. Pil hvidløgsfedene og hak groft. Skyl og hak persillen groft.
Steg svampe og løg ved høj varme til det tager farve. Tilsæt persille, hvidløg og salvie og steg videre 1 minut. Hæld noilly prat ved og lad det koge helt ind.
Kom svampene og mascarpone i en foodprocessor og blend det hele sammen. Kom hele herligheden i en skål og lad det køle af. Når det er koldt røres trøffel pastaen i. Kom patéen i et skoldet glas og pynt med salvieblade.
Efter vi havde bestemt os for at lave patéen, så vi “Grød Lasse”, fra Go´morgen Danmark, lave syltede svampe. Vi blev enige om at de måtte smage rigtig godt til vores paté. Så er kommer Lasses opskrift.
Syltede svampe
300 g portobello svampe (alternativt champignon, karljohan eller andre friske svampe)
5 dl lagereddike
5 dl sukker
5 dl vand
1 tsk salt
Rengør svampene og skær dem på skiver eller i kvarte. Tørsteg dem på en pande men lidt salt indtil de smider lidt væde. Kom svampene i en gryde med de resterende ingredienser og kog i ca. 5 min.
Kom svampene på et skyllet syltetøjsglas. TIP: Man kan sylte flere svampe end man skal bruge – der er lang holdbarhed, hvis man opbevarer dem mørkt og køligt i et renset glas.
Her serverer vi svampepatéen med syltede svampe og pocheret æg, på hjemmebagt rugbrød.
Rigtig god fornøjelse, det smager himmelsk.
Leave a Reply