Kransekage

Dette er vores traditionelle opskrift på kransekage.

500 g marcipan

200 g flormelis

ca. 1 æggehvide

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse.

Her er kansekagemassen først trillet til kugler og derefter trykket flade i bunden af en silikone cupcakeform. Bag kransekagen ved 220 grader i 8 – 10 miutter. Ikke varmluft. Kransekagemassen kan selvfølgelig også bruges til både kransekagestænger/top eller kransekagekonfekt. Det er en god idé at bruge 2 bageplader ovenpå hinanden, for at undgå at kransekagen bliver brændt i bunden.

Til nytår (eller anden anledning) kan kransekagen pyntes med forskellige mousser/cremer.

Her en creme med hindbær.

250 g mascapone

125 g hindbær

2 – 3 spsk flormelis

vanilje sukker/paste el. lign.

revet citronskal

hindbærstøv og friske hindbær til pynt.

Rør mascarpone med hindbær og sukker. Smag til med vanilje og citronskal. Kom cremen i en sprøjtepose med rund tyl. Læg cremen på køl min. 1 time.

Sprøjt cremen ud på kransekage bunden, drys med hindbærstøv og et frisk hindbær.

Her chokolademousse.

100 g mørk chokolade

3 æggeblommer

2 spsk sukker

2 dl piskefløde

Pynt:

25 g mørk chokolade

1 tsk smør

1 spsk piskefløde

fint hakkede pistacier

Smelt chokolade over vandbad. Piske æggeblommer og sukker til en luftig masse. Pisk chokoladen i æggemassen. Pisk fløden til skum og vend chokolademassen i. Kom moussen i en sprøjtepose med stjernetyl og læg den på køl min. 1 time.

Til pynten, smeltes chokolade i vandbad. Smør og fløde røres i. Kom chokoladesaucen i et cornet eller en lille sprøjtepose. Lad chokoladesaucen ligge ved stuetemperatur til den skal bruges.

Sprøjt chokolademoussen ud på kransekagebunden, kom chokoladesauce på toppen og drys med finthakkede pistacier.

En lidt anderledes måde at servere kransekage på. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*