Chicken satay og peanut sauce

Det smager af Thailand.

Vi har før prøvet selv at lave marinaden til kyllingen, men det bedste er altså denne pakke krydderiblanding. Set i Thailand købt i Danmark.

Marinaden tilberedes efter anvisningen på bagsiden. Og kyllingen marineres i minimum 1 time. Herefter sættes kyllingen på spyd.

Vi vælger at grille kyllingen over trækul, det er det mest autentiske.

Peanut sauce.

2 spsk rød karry

3 dl  kokosmælk

150 g usaltede peanuts

2 spsk ristede sesamfrø

1 – 2 spsk fiske sauce

2 spsk hakket palmesukker

2 – 3 spsk tamarind juice

Når man ikke lige kan købe usaltede peanuts, så må man selv i gang.

Peanuts og sesamfrø ristes hver for sig på en tør pande. Hvorefter peanuts findeles i en foodprocessor og sesamfrø knuses i en morter

I en lille gryde varmes 3/4 dl kokosmælk op, over medium varme, og reduceres til det halve. Karry pastaen tilsættes og varmes igennem, stadig medium varme, under omrøring, til blandingen tykner.

Nu tilsættes resten af kokosmælken, peanuts, sesamfrø, fiskesauce, palmesukker og tamarind juice. Lad simre et par minutter mere, til blandingen får konsistens som dip. Smag til med sukker, fiske sauce og tamarind.

Her serveret med stegte ris med grønsager. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*