Burgerboller 12 – 16 stk.
7 dl. lunkenvand
50 g gær
3 tsk. salt
2 spsk. sukker
3 spsk olie
350 g durummel
900 g hvedemel
Gæren opløses i vandet. Salt, sukker og olie tilsættes. Al durummel tilsættes på een gang, hvedemel tilsættes gradvist til den rigtige konsistens opnås, æltes godt. Hæver ½ time.
Formes til flade boller ca. 10 cm. i Ø.
Hæver 1½ – 2 timer. Pensles med sammen pisket æg, og drysses med durummel eller sesam.
Det er altid en god idé at lade boller, rundstykker og lignende hæve i lang tid når de er formet. Det giver luftige brød.
Bages i 15 minutter ved 225 grader.
De ser bare så gode ud, luftige og lækre.
Tak. Vi prøver nogen gange andre opskrifter, men vender altid tilbage til denne opskrift.