Pølsebrød

20130317 042

20 stk.

5 dl vand eller mælk

50 g gær

2 spsk olie

1 tsk salt

1 spsk sukker

750 g hvedemel

Opløs gæren i den håndvarme vand/mælk. Tilsæt sukker og salt.  Ælt mel i dejen lidt af gangen, ælt dejen grundigt og lad den derefter hvile i dejfadet i 10 minutter.

Hæld den ud på bagebordet og ælt den i yderligere nogle minutter.

Skær dejen i 20 stykker som rulles til pølser. Læg pølserne i en bradepande med bagepapir i bunden. Hæver til dobbelt størrelse ca. 45 minutter, gerne længere, det er i denne proces brødene udvikler sig til lette og luftige pølsebrød. Gælder alle former for boller.

Bages på næstøverste rille i 13-15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

pølsebrød

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*