Som alternativ til flûtes og ristet brød, er det en god idé bruge ris chips. De er rigtig nemme at lave, det tager bare lidt tid, men kan forberede i god tid.
2 dl risotto ris
6 dl vand
salt
Kog risene helt ud med lidt salt. Der er alt for meget vand i forhold til ris, det er meningen.
Når risene er kogt helt ud, blendes de, evt. sammen med blæksprutte blæk. Når massen er helt ensartet, smøres den ud på bagepapir, 1 – 2 mm tykkelse.
Tørres ved 50 grader i ovnen i 12 timer. Herefter brækkes pladen i mindre stykker. Nu kan stykkerne gemmes til de skal bruges, i en kagedåse.
Når ris chipsene skal bruges, steges/koges de i olie. Her puffer de op og bliver luftige og sprøde. Smag på chipsene her og giv den evt. mere salt.
Nu er det kun fantasien der sætter grænser. Her er de serveret med en god hjemmerørt mayonnaise, stegt kammusling og en stor reje.
Leave a Reply