Æblesæsonen er over os. Vi har kun et enkelt æbletræ, og det har givet rigtig god i år.
Så hvorfor ikke bage en nem og lækker æblekage.
Opskrift:
250 g smør
250 g sukker
4 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
9 æbler
4 tsk. kanel blandet 5 spsk. sukker
Tænd ovnen og sæt på 180 grader.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (28 cm.) og smør siden.
Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuse og skær hver æblebåd i 5 – 6 skiver. Bland æblerne med kanelsukker.
Pisk smør og sukker grundigt sammen.
Tilsæt æg, et af gangen, og pisk igen.
Bland mel med bagepulver og vanillesukker – vend mel blandingen i smør, sukker og æg blandingen.
Læg halvdelen af æblerne i bunden af springformen. Hæld al dejen oven på æblerne, og fordel den.
Fordel de sidste æbler over dejen.
Bag kagen 1 time og 15 minutter. Lad den afkøle.
Drys kagen med florsukker og pynt med spiselige blomster.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche. Velbekomme.
Leave a Reply