Æblekage

Æblesæsonen er over os. Vi har kun et enkelt æbletræ, og det har givet rigtig god i år.

Så hvorfor ikke bage en nem og lækker æblekage.

Opskrift:

250 g smør

250 g sukker

4 æg

250 g mel

1 tsk. bagepulver

4 tsk. vanillesukker

9 æbler

4 tsk. kanel blandet 5 spsk. sukker

Tænd ovnen og sæt på 180 grader.

Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (28 cm.) og smør siden.

Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuse og skær hver æblebåd i 5 – 6 skiver. Bland æblerne med kanelsukker.

Pisk smør og sukker grundigt sammen.

Tilsæt æg, et af gangen, og pisk igen.

Bland mel med bagepulver og vanillesukker – vend mel blandingen i smør, sukker og æg blandingen.

Læg halvdelen af æblerne i bunden af springformen. Hæld al dejen oven på æblerne, og fordel den.

Fordel de sidste æbler over dejen.

Bag kagen 1 time og 15 minutter. Lad den afkøle.

Drys kagen med florsukker og pynt med spiselige blomster.

Serveres med flødeskum eller creme fraiche. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*