Mini rugbrød, super gode til madpakken, derfor kom de til at hedde skole rugbrød her hos os.
Opskrift:
28 stk.
3 dl varmt vand
1 mørk hvidtøl
2 dl kærnemælk eller yoghurt
20 g gær
1 spsk brun farin eller mørk sirup
1 spsk fint salt
500 g groft rugmel
300 g fuldkornshvedemel
200 g hvedemel
Bland kærnemælk/yoghurt, øl og vand, så blandingen er håndvarm. Opløs gæren i væsken og tilsæt farin/sirup, rugmel, salt og fuldkornsmel, ælt hvedemel i lidt af gangen, til dejen er fast.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Del dejen i 28 stykker, som formes til aflange brød. Brødene lægges i en bradepande, (4 på den lange led, 7 på den korte). Lad brødene hæve, til de fylder hele bradepanden. Pensles med kærnemælk/yoghurt drysses med birkes, sesam, hørfrø, havregryn eller noget helt andet.
Bages ved 200 grader i 40 minutter. Når brødene er afkølet brækkes de fra hinanden.
Nu er der brød til mange gode sandwich.
Her er en med krydrede brunchpølser.
Og en voksen udgave med brie, honning og romrosiner. Skole rugbrød er ikke kun til børn.
Leave a Reply