Pulled lam

Først forberedes en rub af:

2 spsk salt

3 spsk rørsukker

3 spsk paprika

1 spsk basilikum

1 spsk hvidløgspulver

1 spsk løgpulver

1 spsk rosmarin

1 spsk cayennepeber

1 spsk chillipulver

1 spsk spidskommen

Her er nok til 2 lammekøller på hver 1,7 kg., uden nøgleben. Køllerne ridses i fedet, rubbes, vakuumpakkes og marineres 1 døgn eller 2.

½ flaske rødvin og 10 fed hvidløg kommes i en stegegryde. Lammekøllerne lægges i gryden og 4 – 5 rosmarinkviste lægges over.

Sæt gryden i grillen/ovnen ved 110 grader i 12 timer. Hæld løbenede væsken i gryden over kødet, ca. hver anden time. Vend evt. køllerne halvvejs.

Lad kødet stå ½ time i gryden uden låg, inden det trækkes.

Pulled lam serveret i pitabrød med ztaziki og bredbladet persille.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*