Vi har taget udgangspunkt i Mette Blomsterbergs opskrift, men rettet lidt til, så den bliver som flg.:
Korn af 1/2 vaniljestang
100 g sukker
½ tsk salt
150 g smør
3 dl sødmælk
2 dl fløde
25 g gær
500 g hvedemel
1/2 vasket citron
4 æg str. L
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk og fløde. Mælkeblandingen skal kun være fingerlunken. Rør gæren ud i blandingen.
Bland det hjemmelavede vaniljesukker med resten af sukkeret og melet i en stor skål.
Rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Riv det yderste af citronskallen fint og pres saften. Kom begge dele i dejen.
Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i dejen og fortsæt med at røre, til dejen har en tyk, men glat konsistens uden klumper. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager ca. 2 timer.
Kom æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i den hævede dej. Smør vaffeljernet med olie og bag de belgiske vafler, til de er gyldent brune. Vi bager vores 3 minutter på hver side, men det afhænger af vaffeljernet.
Server vaflerne med sukker og syltetøj eller is og chokolade. Hvis vaflerne bages i stor størrelse, så er det et helt måltid.
Vaflerne kan skæres over, men det er måske ikke det pæneste. Så derfor er vi begyndt at bage dem i en mindre størrelse.
Vaflerne kan bl.a. serveres med frugt, coulis og forskellig drys.
Vaflerne kan bages i god tid, evt. fryses, og varmes på grillen.
Her en vaffel serveret med softice, jordbær, jordbærcoulis, nødde- og chokoladedrys.
Leave a Reply