Nu har det været godt vejr et godt stykke tid, og så bliver der jo ikke bagt så meget. Nu blev det så vejr og tid til en tærte.
Opskriften stammer fra Spis Bedre. Passer til en tærteform/springform på 25 cm.
Bund:
200 g digestive
150 g saltede peanuts
50 g sukker
125 g smør
Karamel:
1 dåse kondenseret mælk 297 g
75 g smør
75 g muscovadosukker
2 spsk whisky
1 vaniljestang
75 g saltede peanuts
Chokoladeganache:
150 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Pynt:
20 g lys chokolade
saltede peanuts
Bund. Knus kiks, peanuts og sukker i en foodprocessor, så det ligner grove krummer. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Fordel blandingen i formen og tryk den lidt op af siderne, tryk den også i bunden. Sæt formen med bunden i køleskab, mens fyldet tilberedes.
Tænd ovnen på 150 grader.
Fyld. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, vaniljekorn og -stang og whisky op i en gryde, og tag det af varmen. Vi havde ingen whisky, så det blev rom. Rør peanuts i fyldet.
Kom fyldet i kiksebunden og bag den i ovnen i 45 minutter, til overfladen er gylden og boblende. Lad tærten køle af og sæt den i køleskabet minimum 3 timer, gerne natten over.
Chokoladeganache. Hak chokoladen og smelt den overvandbad. Tag skålen fra varmen. Bring fløden i kog og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålens midte med en dejskraber, til ganachen er flot blank.
Tag tærten ud af køleskabet og hæld ganachen over. Sæt igen tærten i køleskabet, mindst 2 timer, eller natten over.
Pynt. Smelt den lyse chokolade over vandbad. Kom chokoladen i et kornette eller en lille sprøjtepose, og sprøjt den ud på tærten i cirkelbevægelset. Pynt tilsidst med peanuts.
Så er der serveret. Det er en meget koncentreret tærte, en konfekt tærte. Den nydes bedst i små stykker.
Leave a Reply