Sidste år på denne til smagte vi en rigtig lækker rosengelè. Så det måtte vi prøve i år, og det er faktisk rigtig nemt.
Pluk roserne af, lige inden de smider bladene. Tag alle kronbladene af roserne. Pres kronbladene godt sammen i et litermål.
Til 1 liter blade skal du bruge:
1 liter vand
750 g sukker
2 tsk citronsyre
1 brev gul melatin
Atamon
Skyld rosenbladene i koldt vand. Pres bladene fri for så meget vand som du kan.
Kom bladene i en gryde, tilsæt vand samt citronsyre. Bring det hele i kog, og lad det koge i 15 minutter, under låg.
Når bladene er kogt hældes de i en sigte og drypper af. Sørg for der er 1 liter rosensaft når du er færdig. Tilsæt evt, ekstra vand.
Hæld rosensaften tilbage i den rengjorte gryde og varm saften op. Til sæt den gule melatin og rør det godt ud med et piskeris. Bring saften i kog, og lad den koge i ca. 1 minut. Tilsæt nu de 750 g sukker. Bring atter saften i kog og lad den endnu engang koge ca. 1 minut. Under hele koge processen kan du med fordel skumme saften for urenheder, så du ikke skal tage det hele til sidst. Dette gøres for at få en hel klar gelé.
Kom geléen på rengjorte atamon skyllede glas. Lad geléen køle helt af, inden glasene lukkes til.
Her prøve smager vi geléen på en ostemad. Men som pynt på en lagkage eller gammeldags æblekager, kommer den parfumerede smag rigtig til sin ret.
Rigtig god fornøjelse.
Leave a Reply