Japansk inspirerede æbleskiver (Takoyaki)

Nytårsaften skulle vi finde på en snack til Dronningens nytårstale. Det er ikke altid lige nemt, at finde på nye småretter. Så inspireret af Go´morgen Danmark, kommer her vores bud på små japanske æbleskiver.

ca. 150 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 æg

1 tsk soya

2 tsk yuzo

2 tsk sukker

3,5 dl asiatisk fond

neutral olie til panden

Bland alle ingredienser, undtagen mel, til dejen, og kom derefter melet i lidt efter lidt til dejen er glat og har en konsistens som en lidt tyk pandekagedej.

Vi har tilberedt 3 forskellige slags fyld til æbleskiverner.

Fint skåret røget hellefisk rørt med sennep og hakket dild.

Fint hakkede røgede østers.

Fint hakkende hvidløgsrejer. Evt. opskriften her på bloggen.

Generelt for alle former for fyld gælder det, at der skal smæk på smagen.

Start med at komme 1/3 dej i hvert hul på æbleskive panden, kom herefter fyld ned i dejen. Vend æbleskiven 1/4 omgang og efterfyld med dej. Bag nu æbleskiven færdig som på normal vis. Det kræver lige en omgang inden de bliver rigtig pæne. Det skal ikke for meget varme under panden, så bliver de brændt inden de er færdige.

Server æble skiverne lune, med en krydret mayonnaise henover.

Krydret mayonnaise.

God mayonnaise, rørt med hvidløg, soya, fiskesauce og lidt yuzo.

Vi har efterfølgende investeret i en æbleskivepande med små huller.

Det kræver så at fyldet kommer i en sprøjtepose, ellers bliver det noget “snask”.

Der er bare noget hyggeligt og mere elegant, over små “hapsere”. Rigtig god fornøjelse.

2 Kommentarer

    • Den er købt på nettet. Jeg kan ikke huske hvor, men mener helt bestem at den kom fra Tyskland. Jeg er ked af jeg ikke kan hjælpe mere.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*